Возобновен Националниот контакт центар за економски мерки, информации на 0800 00 207


На иницијатива на вицепремиерот за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, Владата донесе одлука за возобновување на Националниот контакт центар, на кој преку бесплатната телефонска линија 0800 00 207, граѓаните во директна комуникација со операторите, кои се професионалци од соодветните институции, ќе може да добијат информации за економските мерки кои ги носи Владата за справување со кризата предизвикана од коронавирусот Ковид 19.

-Националниот контакт центар започна со полна оперативност од денеска, а на повиците на граѓаните, секој работен ден од 8:00-16:00 часот, ќе одговараат лица вработени во Кабинетот на вицепремиерот за економски прашања, Министерството за финансии, Министерството за економија, Министерството за труд и социјална политика, Генералниот секретаријат на Владата, Управата за јавни приходи и Развојната банка на Република Северна Македонија,информираат од владинатапрес-служба.

Националниот контакт центар е воспоставен со заедничка соработка на Владата и канцеларијата на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во Скопје.

Покрај преку контакт центарот, граѓаните може да се информираат за сите актуелни вести поврзани со коронавирусот Ковид 19, како и за економските и други мерки на Владата поврзани со справувањето и спречување на ширењето на коронавурусот и на веб страницата koronavirus.gov.mk. вј/лв/

Скопје, 27 ноември 2020 (МИА)


Видете следно

Кина ги надминува Соединетите држави и станува најголемата економска моќ

Кина може да ги надмине Соединетите држави како најголема економија во светот, вели економистот на …