Women In Tech Macedonia со повик за Youth амбасадори


Women in Tech е меѓународна непрофитна организација со двојна мисија: да го затвори родовиот јаз и да им помогне на жените полесно да се вклучат во технологијата. Организацијата се фокусира на 4 основни области кои се повик за акција: образование, претприемништво, настани и истражувања.

Целта на организацијата е да се едуцираат, охрабрат и оспособат жените и девојчињата со потребните вештини за успешна кариера во областа на ИКТ и СТЕМ.

Овојпат Women In Tech Global и Women In Tech Македонија ве повикуваат да се приклучите и да станете дел од нивната програма, Women In Tech Youth Ambassadors, наменета за млади девојки од 16 до 21 година.

Women In Tech Youth иницијативата е наменета да им даде простор на младите девојки да ја подигнат свеста за овој проблем, да влијаат на истиот и да придонесат кон надминување на родовиот јас во ИТ секторот.


Видете следно

Конференција за регионална соработка посветена на безбедноста при работа

Регионалната соработка, вмрежувањето на граѓанските организации од ИПА регионот, како и унапредување на регионалните граѓански …