За реновирање на Белата куќа потребни 377 милиони долари


Вашингтон, 30 јули 2020 (МИА) – Администрацијата на американскиот претседател Доналд Трамп бара 377 милиони долари во следниот предлог закон за помош за ублажување на последиците од коронавирусот, со цел да се реновира Белата куќа.

Сумата, која е вклучена во предлог законот за помош од страна на Сенатот, исто така ќе опфати нова безбедносна заштита за зградата на Извршната канцеларија Ајзенхауер во комплексот на Белата куќа.

Администрацијата соопшти дека реновирањето на Белата куќа „би ја зголемило способноста на кампусот да ја открие и ублажи надворешната безбедност и заканите од пандемијата”.

Западното крило не е комплетно реновирано од 1933 година, според Управата за општи услуги, која го одржува поголемиот дел од комплексот на Белата куќа.


Видете следно

Нов Зеланд: 100 денови без ниту еден локално пренесен случај на Ковид-19

Нов Зеланд има 100 дена без ниту еден нов случај на локално пренесување на коронавирусот, …