Заев: 400 компании ќе добијат финансиска поддршка во износ од 17,2 милиони евра


Скопје, 22 ноември 2020 (МИА) – Како дел од мерката за зајакнување на конкурентноста, 400 компании ќе добијат финансиска поддршка во износ од 17,2 милиони евра, напиша премиерот Зоран Заев на својот фејсбук-профил.
Целта на оваа економска мерка, потенцира премиерот Заев, е зголемување на продуктивноста на компаниите, модернизација на процесите, подобрување на конкурентноста, а со тоа и отворање на нови работни места и задржување на постојните. сст/мд/
https://www.facebook.com/zaevzoran/videos/179434837193139


Видете следно

Претседателот на Синдикатот на полиција во Македонија Орце Коцевски е распореден надвор од местото на живеење, со што секојдневно ќе мора да патува 110 километри до работното место

Од Синдикатот на полиција во Македонија денеска го обвинија министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски …