Заев: Има пари во државата!


СДСМ и понатаму ќе продолжи да ги враќа парите кај граѓаните, вели претседателот на оваа партија Зоран Заев, во интервју за ТВ Клан Македонија.

-Како што досега покажавме дека има пари да ги платиме старите долгови, да ги покачиме платите и пензиите, ја зголемивме наплатата на даноците, има пари за лекарите, за учителите, укинавме радиодифузна такса, вративме евтина тарифа на струјата, што значи има пари, но и во иднина ќе продлжиме да ги враќаме парите кај граѓаните. И претходно покажавме дека како расте економијата, како расте БДП, парите ги враќаме. Државата постои за граѓаните. Секое враќање на парите кај граѓаните тие ги трошат и пак се кај државата, рече Заев.

Затоа, дополни, постојано велиме дека инвестираме во човекот и во неговиот капитал. Знаеме дека така ќе ја зајакнеме еконимијата, потенцираше Заев.

Скопје, 8 јули 2020 (МИА)


Видете следно

Ковачевски: Минималното поскапување на струјата ќе ги осигура инвестициите во обновливи извори

Скопје, 8 август 2020 (МИА) – Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот …