Започна лотаријата за зелена карта во САД за 2020 година – Еве како да дојдете до дозвола за живеење во САД


Лотаријата за зелена карта за 2020 година, со која се овозможува легален постојан престој во САД, започна во средата минатата недела во 18 часот, а завршува на 6 ноември, исто така во 18 часот, соопшти Американската амбасада во Скопје.

Заинтересираните можат да се пријават на официјалната веб страница www.dvlottery.state.gov, каде што можат да се видат сите потребни податоци и информации.

Од Амбасадата на САД потенцираат дека за пријавување во програмата не се плаќа административна такса.


Видете следно

Реализиран проект на Здружението за младински иницијативи, ЦИК-ЦАК поддржан од општина Крива Паланка

Денеска во просториите на општинската сала Здужението Центар за младински иницијативи ЦИК-ЦАК од Крива Паланка …