Затрупани и заглавени возила на планинските превои: Еве што препорачува метео прогнозерот Славчо Попоски


„ЗАТРУПАНИ И ЗАГЛАВЕНИ ВОЗИЛА НА ПЛАНИНСКИТЕ ПРЕВОИ, СИТУАЦИЈАТА Е МНОГУ ЛОША…НЕИСЧИСТЕНИ ПАТИШТА А ПОРАДИ НИСКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ МОЖНА Е ПОЈАВА И НА ГОЛОМРАЗИЦА, ИНТЕНЗИВНИ СНЕЖНИ ВРНЕЖИ СЕУШТЕ ИМА КАКО НА ПЛАНИНСКИТЕ ПРЕВОИ ТАКА И ВО ПОГОЛЕМ ДЕЛ ОД ЗАПАДНА И ЈУГОЗАПАДНА МАКЕДОНИЈА, ПРЕПОРАЧУВАМЕ ДОКОЛКУ ПЛАНИРАТЕ ДА ПАТУВАТЕ ОВАА НОЌ И УТРЕ ПРЕТПЛАДНЕ ТОА ДА НЕ ГО ПРАВЕТЕ ПОРАДИ МНОГУ ЛОШИТЕ ВРЕМЕНСКИ УСЛОВИ, ЦИКЛОНОТ ОЛИВИЈА ГО ДОНЕСЕ ВЕЌЕ НАЈАВЕНИОТ ПРВ ОЗБИЛЕН СНЕГ НА ПЛАНИНСКИТЕ И ПОВИСОКИТЕ МЕСТА (ЛОКАЛНО СНЕЖНАТА ГРАНИЦА ИЗНЕСУВА ДУРИ ОКОЛУ ПОЛОВИНА МЕТАР). ЗА ДА СЕ ИНФОРМИРААТ ВАШИТЕ БЛИСКИ И ПРИЈАТЕЛИТЕ СЛОБОДНО ОВА МОЖЕТЕ ДА ГО СПОДЕЛЕТЕ И НА ВАШИОТ ФЕЈСБУК ПРОФИЛ.“


Видете следно

Од денес започнува програмата „Инкубатор денови на младинска уметничка култура“

Од денес започнува програмата „Инкубатор денови на младинска уметничка култура“ во организација на Интерарт културниот …