Здружението Добредојде Маседониа Велкам Центар со модна ревија Made in North Macedonia „ Женски Вештини “


Здружението Добредојде Маседониа Велкам Центар во соработка со Француската Амбасада и Меѓународниот Моден  Институт Изет Цури, денес со почеток во 19 часот  во Музеј Македонска борба  ќе ја организираат  модната ревија: Made in North Macedonia „ Женски Вештини “.

И  оваа година повторно заедно во соработка на Француската Амбасада , a по повод 8ми март – меѓународен ден на жената и 5 јубиларни години од работата на Меѓународен Моден Институт Изет Цури  ќе се одржи    модната ревија: Made in North Macedonia „ Женски Вештини “.


Под менторство на Проф.Изет Цури ке се престават 30тина студенти со свои дизајни , од  1ва до 4та година .

Модната ревија ќе ја отвори Н.Е. г-дин Кристијан Тимоние, Амбасадор на Република Франција во Република Северна Македонија


Видете следно

„Лидл” ќе инвестира 500.000 евра – германскиот супермаркет влегува во нашата земја!

По влегувањето во Словенија, Хрватска и Србија, германскиот трговски синџир „Лидл” ќе го отвори својот …