Живот во кафез: Каков пекол живеат животните во зоолошката во Битола


Зоолошка градина Битола е основана на 1 мај 1950 г. со помош на зоолошките градини од Скопје, Загреб, Белград и Суботица.

Експертите предупредуваат дека Зоолошката градина во Битола мора итно да се реконструира. Условите во кои живеат животните се лоши.

Организацијата за заштита на животните „Анима мунди“ неколку пати до сега има побарано итно затворање на битолската зоолошка градина. Погледнете во какви услови живеат животните:


Видете следно

СКОПЈЕ СО PUMPTRACK ПОЛИГОН КАЈ ОЛИМПИСКИОТ БАЗЕН

Вљубениците во велосипедизмот, ролерите и скејтбордите наскоро ќе имаат можност да ги покажат своите вештини …