Златото се насочи кон 2-месечен врв


Цената на златото се насочи кон 2-месечен врв и продолжи да оди самоуверено кон првото зголемување за на квартална основа од 2011 година, информираше “Блумберг”.

Благородните метали за непосредна испорака поскапеле за 0,4% до 1 321,51 долари за унца. На 24 јуни, цената достигна највисоко ниво од 15 април – 1 325,95 долари.

Златото за испорака во август поскапе за 0,3% до 1 320,40 долари за унца на берзата Comex во Њујорк. Среброто за итна испорака ја зголеми својата вредност за 0,4% до 21,1865 долари – највисока цена од 18 март.

Платината поскапе за 0,2% до 1 473,38 долари за унца, а паладиумот додаде 0,3% на својата вредност и достигна 838,08 долари.


Видете следно

Владата ја одржа 58-та седница

Владата на Република Северна Македонија на денешната 58-ма седница ги разгледа и ги усвои Протоколот …