Зоран Заев нема да одговара за бомбите: Ослободителна пресуда по тужбите во Куманово


Кумановскиот суд ги отфрли обвиненијата за Заев, СДСМ и Костовски, по тужбата на Цветковски за прислушуваните разговори во Куманово, јави Кумановоњуз.

Ослободителна пресуда донесе кривичниот совет во Кумановскиот суд, по приватна тужба на Виктор Цветковски, генерален секретар на ГРОМ, против лидерот на СДСМ Зоран Заев, СДСМ како правно лице и Мартин Костовски, претседател на општинската организација на СДСМ во Куманово, за кривично дело неовластено снимање и објавување на разговорите во т.н. бомби на прес конфернција во Куманово.


Видете следно

Народната банка е добитник на наградата на „Комерцбанк“ за 2019 година, за одличен квалитет при обработката на комерцијалните плаќања и финансиските трансфери

Народната банка е добитник на наградата на „Комерцбанк” за 2019 година, за одличен квалитет при …