Зошто да јадеме мусли за појадок?


Како што знаеме појадокот е најзначајниот оброк во денот. Кога внесуваме храна наутро добиваме повеќе бенефити: подобрена концентрација, енергија, подобрена когнитивна функција како и намален ризик од срцеви болести.  Но она што е многу важно е каква храна внесуваме наутро како би се постигнал баланс и правилно ослободување на енергијата добиена од оброците. Одговорот е мусли!

Што представуваат муслите?

Муслите се балансирана мешавиноа од целозрнести житни снегулки, сирови јатки, сирови семиња и овошки, и во исто време оброк  исполнет со растителни влакна, протеини и сложени јагленихидрати. Всушност токму она што ни е потребно за почеток на денот, производ кој за момент се претвора во вкусен појадок потопен со млеко или јогурт.

Зашеќерените пекарски производи од локална пекара и брзата храна знаат да не доведат до искушение во моментите на глад, а при тоа да добиеме комбинација од прости шеќери, палмина маст и нискоквалитетни состојки. Муслите се вистинскиот избор и  одлична замена за овој појадок, даваат чувство на ситост и до 3-4 часа, а во исто време се и вкусен појадок кој нуди ниско ниво на калории и малку шеќери.

  • Муслите изобилуваат со растителни влакна и целозрнести житарици

Иако во сите комбинации на мусли, количината на растителни влакна не е еднаква, полна чинија мусли е асоцијација за здрав дигестивен систем. Растителните влакна и целозрнестите житарки се грижат за благосостојба и пријатно чувство на стомакот.


Видете следно

Твитер изборна комисија – ТИК објави почеток на гласањето за изборот на најдобри корисници на социјалните медиуми

Традиционално седма година по ред ќе се одржува настанот Твитер Награди во соработка со Младинскиот …